Hai sa simplificam povestea cu service-ul telefoanelor!

06 Mai 2016
de catre tarca catalin

Vorbim azi de o situatie mai ciudata care se intampla la toti comerciantii de telefoane si tablete, online sau offline. Daca stii un comerciant care nu face asta, te rog sa lasi un comentariu la acest articol, pentru ca nu vrem sa dezavantajam pe nimeni.

Concret: iti cumperi un telefon (sau o tableta) si apoi ti se strica un accesoriu standard din cutia acestuia (in principiu castile, cablul de date sau incarcatorul). Sa spunem ca ti s-a defectat incarcatorul.

Ca orice client de buna credinta, iei legatura cu comerciantul de unde l-ai cumparat si ceri repararea sau inlocuirea incarcatorului. Pana aici totul firesc.

Dar surpriza: comerciantul iti spune ca pentru repararea/inlocuirea incarcatorului defect trebuie sa-l trimiti in service impreuna cu telefonul! Asta desi telefonul nu este defect. Iar termenul legal de reparatie la persoane fizice este de 15 zile. Asadar, trimiti si telefonul la service, desi nu e defect (e defect doar incarcatorul din cutia de la cumparare). Motivul invocat e ca ai garantie pe produsul principal, nu pe accesoriile acestuia.

Ti s-a intamplat si tie? Ti se pare in regula? Nici noua. De aceea, telefoane la liber nu face asta. Daca ti s-a stricat vreun accesoriu standard din cutia telefonului, trimiti in service doar accesoriul defect, fara telefonul/tableta cu care a fost cumparat. Pentru ca asa e mai bine pentru tine.

Poate dam o idee si altora. Poate data viitoare cand ti se strica, sa zicem, castile, nu trebuie sa le lasi in magazin impreuna cu telefonul, indiferent de unde le-ai cumparat. Ce zici?

Da share/like daca esti de accord!

Comment-uri

Icons made by Freepik from www.flaticon.com is licensed by CC 3.0 BY